Eierløs havplast får nytt liv

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oceanize samarbeider med Ogoori og strandryddegrupper

Hvert år havner mellom 8 og 10 millioner tonn plast i havet. I Norge er det igangsatt flere strandryddegrupper med det mål å rydde norske strender, øyer og holmer fri for avfall. På grunn av en nedbrytningstid på opptil flere hundre år er mye av avfallet som samles plast.

Strandryddegruppa In the same boat

Oceanize samarbeider med Ogoori og strandryddegruppa In the same boat. Oceanize er mottaker av den eierløse havplasten, her sorteres plastavfallet og gjenvinnes som plastgranulat, Ogoori sørger for at den eierløse havplasten blir oppsirkulert og tar form i nye produkter.

Plasten har gjennom et langt liv i havet blitt degenerert, kvaliteten er redusert. Likevel finnes det plastprodusenter som kan og vil benytte plasten i nye produkter. Dette har en stor verdi i form av å vise at plastavfall i havet er ressurser på avveie. Et synlig bevis er møbelprodusenten Vestres Coast Bench, produsert av eierløs havplast, innsamlet gjennom Ogoori og resirkulert av Oceanize

Coast Bench. Produsert av Vestre