Oceanize sin resirkulerte plast i stadig nye produkter

TRO PÅ RESIRKULERT PLAST: Administrerende direktør i CMT Lyng

CMT Lyng har startet utviklingen av en serie LED lyskilder – designet for et langt liv med resirkulerte materialer fra Oceanize.

Under merkenavnet CircuLine™ har det norske selskapet satt seg mål om å utvikle en rekke produkter som både er produsert av resirkulerte materialer, og som kan gjenvinnes på nytt i et evig, sirkulærøkonomisk kretsløp. Først ut er lyskilder, nærmere bestemt LED downlights.

– Vi skal rett og slett sørge for at søppelet til folk kan plasseres i taket, og gi noe så viktig som lys, forteller administrerende direktør i CTM Lyng, Terje Lillemo som kan opplyse om at selskapet har levert inn en patentsøknad på det å produsere denne type produkter i resirkulert materiale.

Terje Lillemo, Administrerende direktør CMT Lyng

Støtte fra handelsens miljøfond

Handelens Miljøfond støtter en rekke tiltak som stimulerer overgangen til en sirkulær plastøkonomi, blant annet design av plastprodukter som kan gjenvinnes i dagens avfallssystem, eller utvikling av lukkede kretsløp for konkrete produkter. Prosjektet CircuLine® har fått tildelt 1 million kroner.

– Det er plast i langt flere av gjenstandene vi omringer oss med enn de fleste aner. Ved å ta i bruk resirkulert plast i lysprodukter har CTM Lyng potensiale til å kutte markant ned på plastbruken i elektrobransjen. Vi ser fram til å se alt de kan få til, og håper flere produsenter lar seg inspirere.

Hanne Hjelmungen Lorvik, Handelens Miljøfond